Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy na konferencję i seminarium: „Transfer wiedzy i technologii z zakresu żywności wysokiej jakości wypracowanych w związku z realizacją programu Inkubator Przedsiębiorczości do firm zalążkowych i start-upów Ziemi Kłodzkiej typowanych do inkubacji w Inkubatorze Przedsiębiorczości w Lądku-Zdroju” pod patronatem honorowym Jego Magnificencji Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu oraz Burmistrza
Lądka-Zdroju, w dniach 27-28 lutego ( tj. czwartek i piątek) 2020 r. do Inkubatora Przedsiębiorczości przy ul. Kolejowej 6
w Lądku- Zdroju. Zachęcamy do zapoznania się z programem konferencji i seminarium.
Czwartek 27.02.2020 r. – Konferencja
10.45 – 11.00 – Informacje wstępne dotyczące organizacji wydarzenia i programu
11.00 – 11.15 – Oficjalne otwarcie i powitania uczestników i gości
11.15 – 11.30 – Inkubator Przedsiębiorczości w Lądku Zdroju. Prezentacja założeń i celów
11.30 – 12.30 – Prezentacja oferty technologicznej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – część pierwsza (prof. dr hab. inż. Anna Pęksa, prof. dr hab. inż. Adam Figiel, dr hab. inż. Anna Michalska)
12.30 – 12.45 – Przerwa kawowa
12.45 – 13.45 – Prezentacja oferty technologicznej (recepturowej) Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
13.45 –14.15 – Tradycje kulinarne, tradycyjne produkty i receptury Sudetów i Kotliny Kłodzkiej. Prezentacja Kłodzkiej Wstęgi Sudetów
14.15 – 14.45 – Przerwa
14.45 – 15.15 – Tradycje kulinarne wybranych regionów Dolnego Śląska. Przegląd bibliografii i archiwaliów. (dr hab. inż. Maciej Oziembłowski)
15.15 – 16.00 Prezentacja oferty technologicznej (recepturowej) Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu – część druga (dr hab. inż. Anna Michalska, dr inż. Paweł Szyszkowski)
16.00 – 16.45 – Pytania, problemy, wolne wnioski, dyskusja
11.30 – 14.00 Impreza równoległa, towarzysząca – prezentacje przygotowane przez Koła Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Piątek 28.02.2020 r. – Seminarium
10.00 – 10.20
Nowe instrumenty i mechanizmy komercjalizacji oraz współpracy nauki z
gospodarką. Doświadczenia polskie i europejskie. (prof. dr hab. inż.
Anna Chełmońska-Soyta, prorektor ds. innowacji i współpracy z
gospodarką)
10.20 – 10.30 Doktoraty wdrożeniowe i magisteria
wdrożeniowe. Propozycje dla młodych przedsiębiorców z pomysłami na nowe
start-upy (dr Magdalena Gawron)
10.30 – 10.40 Propozycje Biura karier UPWr. dla młodych przedsiębiorców i szefów start-upów. (Patrycja Krzemieniec)
10.40 – 11.30 Jak chronić dobre unikalne pomysły i rozwiązania. Gdzie i
jak szukać interesujących rozwiązań technologicznych i wynalazków (dr
Anna Olszewska, dr Marta Paluch)
11.30 – 11.45 Przerwa kawowa
11.45 – 12.45 Jak nabyć i korzystać z wynalazków oraz know-how uczelni
publicznych. Uczelniane procedury komercjalizacji, wdrożeń i współpracy z
firmami (DIWiK UPWr. oraz CITT UP Pozn.)
12.45 – 13.30 Wymiana doświadczeń i opinii, wnioski, pytania, propozycje, dyskusja